Cea mai variata gama de cazane pe lemne de la Stropuva

Fiecare isi doreste sa aiba parte de cele mai bune conditii de confort in locuinta proprie, atat din punct de vedere termic, cat si estetic. Una dintre cele mai bune solutii pentru a asigura primul aspect este cu ajutorul unor cazane pe lemne Stropuva. In cazul in care nu cunosti prea multe detalii cu privire la acestea, te invit sa descoperi care sunt caracteristicile principale ale acestora, cu ce te avantajeaza si de ce reprezinta o alegere potrivita.

Acestea functioneaza pe baza de combustibil solid, fiind special concepute pentru a asigura necesarul de caldura in fiecare incapere din locuinta, astfel incat atmosfera creata sa fie intotdeuna primitoare si calduroasa – in sensul original al cuvantului.

O centrala termica este potrivita in acele camere si cladiri in care exista un sistem de incalzire cu calorifere, prin pardoseala, de apa menajera sau chiar toate impreuna. In ceea ce priveste cazanul, acesta poate sa functioneze in sistem deschis sau inchis, cu tiraj natural sau fortat. Alaturi de centrale, utilizatorii primesc si reculatorul bitermic de tiraj, acesta fiind patentat de compania Stropuva.

Tipuri de cazane pe lemne Stropuva

Exista o varietate de modele, acestea fiind clasificate in functie de suprafata pe care sunt capabile sa o incalzeasca, de capacitatea de combustibil, cantitatea maxima de – lemne pentru foc, peleti, brichete, carbune – utilizata, de timpul de ardere in functie de tipul de incarcatura, de capacitatea si temperatura apei din cazan, eficienta, dimensiuni, greutate.

Spre exemplu, daca ai nevoie de o centrala pentru a incalzi o suprafata cuprinsa intre 20 – 80 m2, atunci un cazan cu o capacitate de 7 Kw reprezinta raspunsul potrivit pentru tine. Pentru o locuinta de 70 – 80 m2 un model de 10 Kw este cea mai potrivit alegere. Centrala S20 este dedicata celor care locuiesc intr-o casa cu suprafata cuprinsa intre 100 si 250 m2. Stropuva S40 este capabila sa incalzeasca o suprafata de 200 – 450 m2. Toate acestea folosesc lemnul sau deseurile din lemn pentru incalzire. Durata estimata de ardere a acestora pentru o incarcatura este de pana la 30 de ore fara intrerupere.

De asemenea, cei care prefera o varianta mai avantajoasa pot opta pentru modelele care folosesc si carbunele, paletii sau brichetele de rumegus. Comparativ cu prima alternativa, acestea au un timp de ardere de pana la 5 zile cu o singura sarja de incarcatura.

Foarte important de avut in vedere este faptul ca atunci cand lemnul va avea o umezeala mai mare de 30%, acesta nu va arde in totalitate. In situatia in care o va face insa, temperatura atinsa nu va fi optima si arderea nu va fi la fel de stabila ca in cazul lemnelor uscate. Este esential ca sistemul de incalzire utilizat sa fie de calitate, dar in aceeasi masura de important este si ca proprietarii sa foloseasca un combustibil de calitate pentru ca arderea sa fie eficienta, iar temperaturile obtinute sa fie ideale. Este un factor pe care si tu trebuie sa il ai in vedere si de care sa tii cont inainte de a da vina pe centrala folosita.

Daca te intereseaza sa cumperi unul din modelele de cazane pe lemne prezentate mai sus, ai posibilitatea de a face o achizitie inteligenta, la un pret convenabil optand pentru produsele disponibile pe stropuva-romania.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *