search

Agricultura – cea mai bună afacere


Agricultura a fost și va rămâne mereu o afacere foarte bună pentru persoanele cărora le place să muncească și nu se dau bătute atunci când trebuie să se murdărească pe mâini. Deoarece este o muncă migăloasă care implică foarte mult efort fizic, tot mai puțini români aleg să-și deschidă afaceri în acest domeniu de activitate. Ne-am obișnuit să fim un popor leneș, nu prea ne mai place munca, dar dorim foarte multe beneficii de pe urma unor acțiuni care nu implică prea mult efort de niciun fel. Cei care totuși își fac curaj să lucreze printre motosape și motocultoare ajung într-un timp destul de scurt să fie niște antreprenori de succes, cu niște afaceri care oferă destul de multe locuri de muncă, dar și care aduc lunar niște sume importante de bani în buzunarul celui care a avut destul curaj să se aventureze la drumul spre succes cu o astfel de afacere. Exemple în România care practică agricultura și au averi impresionante sunt numeroase, iar în interviurile în care aceștia povestesc despre toate experiențele avute de-a lungul timpului observăm caracterul lor de oameni buni, muncitori, care iubesc pământul și roadele lui.

Auzim tot mai des tineri care consideră că oamenii de la țară care preferă să muncească pământul și să se bucure de roadele lui sunt doar țăranii lipsiți de carte. Nu putem să-i numim pe aceștia decât inculți care nu știu cât de importantă este această ramură în țara noastră și nu numai. Fără agricultură nu ar mai există produse hrănitoare, mai mult sau mai puțin naturale, dar aici este o altă discuție pe care o vom aborda într-un articol viitor.

Mi-au plăcut mereu documentarele despre oameni de succes din agricultură pentru că mă motivează și mă fac să mă gândesc că aș putea cocheta și eu cu acest domeniu în viitorul apropiat. Idei de afaceri sunt nenumărate, iar această ramură se poate împărți pe foarte multe nișe. Tot ce trebuie să faci practic este să-ți muncești pământul pe care-l ai, să plantezi ceva pe acesta și să ai grijă ca lucrurile să decurgă normal, natural. Pentru cei care nu dețin niciun pământ lucrurile sunt puțin mai complicate. Prețul unui pământ crește de la an la an pentru că afacerile ce se pot dezvolta pe acesta sunt diverse.

Am citit în ultimul timp foarte multe articole despre afaceri susținute de Uniunea Europeană, afaceri din agricultură. O fermă se poate dezvolta destul de ușor, dacă depui destulă muncă în jurul ei, iar o astfel de afacere îți poate asigura nu numai traiul tău decent, dar și a copiilor tăi. Această este probabil cea mai bună partea a unei afaceri în agricultură: nu cred că va muri vreodată această ramură, iar o fermă bogată și diversă poate fi o afacere destul de bună pentru o generație întreagă.

Sunt de părere că ar trebui să ne concentrăm mai mult pe agricultură și pe tot ce implică ea. Avem foarte multe pământuri bune și fertile care sunt lăsate de izbeliște. Toate aceste pământuri nu înseamnă nimic altceva decât foarte mulți bani aruncați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close
Caută
search

Hi, guest!

settings

menu